V Roháčoch-Spálenej sa začne nová lyžiarska sezóna cez víkend

05.12.2012 Tvrdošín

Zuberec 4. decembra (TASR) – V oravskom lyžiarskom stredisku Roháče–Spálená neďaleko obce Zuberec sa začne nová lyžiarska sezóna počas najbližšieho víkendu. Pretrvávajúce nadpriemerné teploty ovzdušia neumožnili prekonať vlaňajšok, keď sa práve v tejto lokalite Západných Tatier už 25. novembra odohrala sezónna lyžiarska premiéra v rámci krajín celej Vyšehradskej štvorky.

"Niektorí otvárali sezónu v predstihu bez snehu, no my si chceme počkať na nefalšovaný začiatok. Naše zariadenia na výrobu technického snehu sú v prevádzke už piaty deň. Keď k tomu prirátame zatiaľ približne 20 cm prírodného prachového snehu, verím, že v sobotu 8. decembra začneme v plnej paráde," uviedol pre TASR riaditeľ prevádzkujúcej spoločnosti Tatrawest Ladislav Kvak.

Zároveň spresnil, že pred touto sezónou investovali do rozšírenia zasnežovacieho systému. "Čoraz reálnejšie kontúry dostávajú plány väčších investícií v dohľadnej budúcnosti, ale v tomto momente nechcem nič zbytočne a predčasne prezrádzať," pokračoval.

"Zo všetkých strán sa valia hrôzostrašné prognózy ekonómov o prehlbujúcej sa kríze. Napriek tomu, či práve preto som presvedčený, že ľudia potrebujú aktívny oddych, aby sa dostali z kolotoča bežných dní. V posledných rokoch sme museli zvládnuť viacero krízových vĺn, predovšetkým zavedenie eura a s tým spojený náhly úbytok poľských turistov. Minulá sezóna bola obratom k lepšiemu, dúfam, že táto potvrdí pozitívny trend," dodal Kvak.
 

Vyberte región